Agregat do mroźni

W każdej sporej restauracji znajdują się pomieszczenia, które służą do przechowywania składników lub gotowych potraw. Jeżeli restauracja serwuje catering, dania organizowane są uprzednio i schładzane, dzięki czemu zachowują świeży wygląd i odpowiedni smak wręcz kolejnego dnia. W komorze chłodniczej przechowuje się głównie warzywa oraz produkty pochodzenia zwierzęcego.

W wielu restauracjach chłodzone są w nich także napoje i niektóre alkohole. W każdym pomieszczeniu chłodni musi znajdować się agregat do komory chłodniczej polo, który umożliwia zachować odpowiednią niską temperaturę. Komorę chłodniczą można wydzielić w konkretnym pomieszczeniu albo postawić w środku świetny kontener. Cała trudność polega na tym, ażeby w środku zamontować urządzenie chłodzące. Warto wybrać agregat sufitowy do komory chłodniczej, który nie zajmuje miejsca. O ile komora chłodnicza jest niewielka, to jedyne rozwiązanie, które umożliwi ją odpowiednio schłodzić bez utraty przestrzeni. Agregat na prawdę często ma wbudowane oświetlenie, które ułatwia szybkie znalezienie potraw we wnętrzu chłodni. Agregaty chłodnicze pozwalają schłodzić wnętrze komory i utrzymać w niej niską, niemniej jednak ciągle dodatnią temperaturę. Natomiast jeżeli ktoś potrzebuje zmrozić żywność, musi zakupić inny agregat - agregat do komory mroźniczej polo. Taki na pewno przyda się w przedsiębiorstwach, które zajmują się przetwarzaniem żywności, na przykład. przygotowywaniem mieszanek warzyw albo produktów garmażeryjnych. Agregat mroźniczy zwykle obniża temperaturę do - 22 stopni.
Źródło: agregat do komory mroźniczej polo.